fbpx

Ετησία Τακτική Συνέλευση Μετόχων της Intralot: Δημιουργία Μακροπρόθεσμης Αξίας

Αθήνα, 17 Μαΐου 2018: Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της INTRALOT, ιδρυτικού μέλους του gi-Cluster, πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας στην Αθήνα. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν η στρατηγική, οι βασικές εξελίξεις και τα οικονομικά αποτελέσματα του παρελθόντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης έγινε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου κ. Αντώνιο Κεραστάρη η παρουσίαση της προόδου στους βασικούς άξονες στρατηγικής.

Συγκεκριμένα :

  • Παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στο μείγμα της πελατειακής βάσης την τελευταία πενταετία και οι επενδύσεις για μετατόπιση του κέντρου του ενδιαφέροντος προς ανεπτυγμένες αγορές και ειδικότερα στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η INTRALOT επελέγη τον Ιανουάριο του 2018 από την CAMELOT για την τεχνική υποστήριξη του μεγάλου έργου της Λοταρίας του Ιλλινόις. Ακόμη συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις για την άρση της απαγόρευσης του αθλητικού στοιχήματος, με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 14 Μαΐου 2018 και δημιουργία μιας αγοράς εν δυνάμει άνω των USD 20 δις GGR.

 

  • Παρουσιάστηκε η επένδυση στην ολοκληρωμένη σειρά της νέας γενιάς προϊόντων της INTRALOT για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών, περιλαμβανομένου του νέου κεντρικού συστήματος λοταρίας και της νέας στοιχηματικής πλατφόρμας με βάση μια ολιστική προσέγγιση εφαρμογής ενιαίων υποδομών σε όλα τα κανάλια διανομής και κατηγορίες περιεχομένου. Οι νέες πλατφόρμες κατά κύριο λόγο διευκολύνουν το γρήγορο εμπλουτισμό της γκάμας παιχνιδιών και τη μείωση του κόστους κτήσης των υποδομών για τους παρόχους, δημιουργώντας έτσι συντριπτικά πλεονεκτήματα για την INTRALOT έναντι του ανταγωνισμού.

 

  • Αναλύθηκε η επένδυση για την αναδιάρθρωση του δανεισμού που είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του μεσοσταθμικού ομολογιακού επιτοκίου, την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής και την πλήρη αποπληρωμή των κοινοπρακτικών δανείων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και ανανεώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών με εύρος διακύμανσης €0,30 - €12 ανά μετοχή μέχρι ύψους 10% των μετοχών της εταιρείας. 

Σχετικά με την INTRALOT:

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 52 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με κύκλο εργασιών €1,1 δις και περίπου 5.100 εργαζομένους (3.100 εκ των οποίων σε θυγατρικές εταιρείες και 2.000 σε συγγενείς) το 2016, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο βιώσιμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν μια ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών με ελκυστικό περιεχόμενο σε όλα τα κανάλια διανομής, τόσο διαδραστικά όσο και λιανικής. Για τις διεθνείς δραστηριότητές της η INTRALOT έχει λάβει από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA) την σημαντική πιστοποίηση αναφορικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι “WLA Responsible Gaming Framework”.