fbpx

Νέα

Aνοιχτή πρόσκληση υποβολής προσφορών στον τομέα της Ανοιχτής Επιστήμης

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος OpenAIRE, ανακοινώνει την ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προσφορών στον τομέα της Ανοιχτής Επιστήμης για ΜΜΕ, ερευνητές, οργανισμούς

Είστε οικονομικός φορέας (π.χ. ΜΜΕ, ερευνητής, startup) που διερευνά νέα καινοτόμα πεδία ή εργάζεστε στον τομέα της Ανοιχτής Επιστήμης; Κερδίστε μέχρι και 60.000 ευρώ για να σχεδιάσετε, να δοκιμάσετε και να εφαρμόσετε την ιδέα σας στη μεγαλύτερη ερευνητική υποδομή στην Ευρώπη. Ενσωματώστε το προϊόν σας στο OpenAIRE και κερδίστε χρήματα και αναγνώριση.

Προθεσμία υποβολής: 12 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17:00 (κεντρική Ευρώπη)

Το OpenAIRE είναι μια πλατφόρμα που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να καταστήσει την ακαδημαϊκή γνώση προσβάσιμη σε όλους, με διαφάνεια, διευκολύνοντας έτσι την παρακολούθηση της έρευνας. Το μακροπρόθεσμο όραμα του OpenAIRE είναι να μετασχηματίσει την κοινωνία μέσω επικυρωμένης επιστημονικής γνώσης που επιτρέπει στους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς, τους χρηματοδότες, τους δημόσιους υπαλλήλους και τη βιομηχανία να βρουν τρόπους για να κάνουν την επιστήμη πιο χρήσιμη και ολοκληρωμένη.

Το OpenAIRE ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα που συνδυάζεται με τις αρχές της ανοιχτής επιστήμης και σας προσκαλεί να διαμορφώσετε και να επεκτείνετε αυτό το καινοτόμο ερευνητικό οικοσύστημα. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα OpenAIRE, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοινώνει την πρόσκληση για ανοικτή καινοτομία, για να ανακαλύψει, να υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές λογισμικού στον τομέα της ανοιχτής επιστήμης (Open Science), εφόσον αυτό δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ιδέες και σχηματισμό ενός οικοσυστήματος καινοτομίας με υποψήφιους επιχειρηματίες, νεοσύστατες επιχειρήσεις και ΜΜΕ, που έχουν στενή σχέση με το OpenAIRE.

Θα επιλεγούν καινοτόμα έργα στον τομέα της ανοιχτής επιστήμης για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέονται με επιστημονικά έργα, αποθετήρια, διαχείριση δεδομένων, υποδομή του OpenAIRE και υπηρεσίες για το OpenAIRE.

Πριν προχωρήσετε στην υποβολή της υποψηφιότητά σας, επιλέξτε ένα από τα τρία θέματα που θα αντιμετωπίσετε:

     

Θέμα 1: Τεχνολογίες αποθετηρίων επόμενης γενιάς

Θέμα 2: Βελτίωση της ποιότητας του γράφου OpenAIRE (OpenAIRE Research Graph)

Θέμα 3: Επέκταση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών του OpenAIRE

 

Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ένα θέμα που ταιριάζει καλύτερα με την εμπειρία, τις δεξιότητες και τα κίνητρά σας. Η συσχέτιση κάθε θέματος με τις λειτουργίες του OpenAIRE παρουσιάζεται παρακάτω.

 Μπορείτε να διερευνήσετε τις πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία υποβολής της Ανοικτής Πρόσκλησης που παρέχεται στον παρακάτω σύνδεσμο. Όλα τα πρότυπα έγγραφα, τα παραρτήματα και τα έγγραφα υποβολής είναι επίσης διαθέσιμα:

https://www.openaire.eu/open-innovation-in-openaire

Συμβουλή: Επισκεφθείτε το OpenAIRE για να εξερευνήσετε τις υπηρεσίες του: https://www.openaire.eu/

Σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής του Copernicus Hackathon in Athens 2019

Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2019: Το Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ανακοινώνει την σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας Copernicus Hackathon in Athens. Η Επιτροπή αποτελείται από ερευνητές και καθηγητές με σημαντική εξειδίκευση και γνώση σε διαφόρους τομείς και αποτελούν μελη των κορυφαίων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας και σχετιζόμενων οργανισμών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ολοκλήρωση του Copernicus Hackathon in Athens 2019 τραβάει την προσοχή των ελληνικών και ξένων εταιρειών του κλάδου

Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2019: Το Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Copernicus Hackathon in Athens 2019, στον οποίο οι αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν τις 170, αριθμός ρεκόρ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Διαβάστε Περισσότερα